Boldog 70. születésnapot Gyuri bácsi!

Zalaegerszeg, 2023.08.12.

Különleges eseményen vehettünk részt szombaton Zalaegerszegen, az Ebergényi úti lőtéren. A Polgári Lövész Egylet meghívása elöltöltő-fegyveres versenyre szólt, de a résztvevők igazából a lövészek doyenje, id. Nagy György köszöntésére érkeztek.

Mindenki Gyuri bácsiját, aki a lövészet terén évtizedek óta kifejtett aktivitása miatt nemcsak a MEFLSZ (melynek elnökségi tagja) berkein belül, hanem az hanem az MSSZ tagsága körében is közmegbecsülésnek örvend, 70. születésnapja alkalmából ünnepeltük. A versenyzőknek 10 lövésből 70 pontot kellett elérni, mindkét kategóriában (történelmi és modern fegyverek) 2-2 „telitalálat” született, közöttük a szóráskép döntött. A valódi örömlövészet és az azt követő ebéd után került sor a köszöntésre: ifj. Nagy György édesapját méltató szavaitól többen elérzékenyültek, de a tortát díszítő tűzijáték és a pezsgősdugók pukkanása vidámra fordította a hangulatot. Gyuri bácsi átvette főtitkárunktól tisztelőinek közös ajándékát, egy kávéfőzőt és egy karosszéket, melyek a jövőben remélhetőleg komfortosabbá teszik számára a lőállások spártai körülményeit. Az összejövetel a továbbiakban beszélgetéssel, adomázással telt. Késő délután vettünk búcsút Gyuri bácsitól, akinek itt is:

Köszönjük áldozatos munkáját, amelyet a polgári lövészet beindításának, az utánpótlás nevelésének, a hagyományok megőrzésének és megismertetésének terén, valamint a versenyek szervezésében eddig kifejtett. Számítunk rá, hogy töretlen kedéllyel és erővel folytatja mentori tevékenységét, és reméljük, hogy a következő kerek évfordulót is ilyen jó hangulatban és egészségben tölthetjük együtt.

Isten éltessen, Gyuri bácsi!

This entry was posted in esemény. Bookmark the permalink.